Студенти на Тракийския университет – първенци от състезанието Европейско кенгуру

Студенти на Тракийския университет – първенци от състезанието „Европейско кенгуру“

Осем първи и две втори места от първото си участие в Международното математическо състезание „Европейско кенгуру“ завоюваха студенти на Тракийски университет – Стара Загора. Призьорите са: Йова Николова, Михаил Михайлов, Йоана Николова, Цветелина Петрова, Златин Златинов, Християн Велев, Теодор Симов, Християния Христова, Павлина Цонева и Катерина Димитрова.

Всеки един от тях заявява категорично, че се гордее с това да е студент на Тракийския университет и изборът на университет не е бил случаен.

Първокурсникът по софтуерно инженерство Християн Велев е избрал старозагорския университет след успешно завършено висше образование по друга специалност във Великобритания. „Почувствах, че е време да се завърна в родната Стара Загора и да се реализирам тук. Избрах специалността “Софтуерно инженерство„, защото компютрите са моя страст и вярвам, че мога да се реализирам успешно в този сектор.“ – сподели Християн Велев.

trakiyski universitet student 01i

На специална церемония ректорът на Тракийския университет проф. Добри Ярков, награди студентите първенци и ги приветства с думите: „Благодаря Ви от сърце, че сте избрали да бъдете част от голямото семейство на Тракийски университет! Искам да Ви уверя, че след няколко години, когато завършите, не само ще се гордеете, че сте били наши възпитаници, но и ще бъдете изключително търсени като кадри от много работодатели. Бъдещето е във Вашите ръце!“

Десетимата студенти от специалностите Софтуерно инженерство, Регионална икономика, Аграрно инженерство, Информационни технологии и Педагогика на обучението по информационни технологии, водени от проф. Веселин Видев с подкрепата на доц. Емил Делинов и гл. ас. Надежда Ангелова, се включиха в престижното международно състезание, в което всяка година участват повече от 7 милиона младежи – първоначално само ученици, а от пет години и студенти от 86 държави от всички континенти.

В края на срещата проф. Ярков покани младите таланти да се включат активно в научно-изследователската дейност на университета, както и да обмислят възможностите за академична кариера в своята алма-матер.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24