Студенти на Тракийския университет с отличия от конкурса „Студент на годината“

Студенти на Тракийския университет с отличия от конкурса „Студент на годината“

На официална церемония за връчване на приза „Студент на годината - 2022“, която се проведе на 2 март 2023 г. в аула „Максима“ на Университета за национално и световно стопанство, бяха отличени най-успешните и активни студенти на България. Петима студенти от Тракийски университет – Стара Загора се наредиха сред призьорите в тазгодишното издание за наградите „Студент на годината 2022“.

Престижният конкурс се организира от Национално представителство на студентските съвети. Събра през 2023 г. 157 кандидатури на изявени студенти от цялата страна. Жури от водещи експерти определи победителите в 15 категории.

Ивана-Антония Гайдарова и Благовеста Славчева – възпитаници на Ветеринарномедицински факултет, бяха отличени в направление „Аграрни науки и ветеринарна медицина“ и заеха съответно второ и трето място. Третокурсничката от Педагогически факултет Джулиана Гутова зае почетното второ място в направление „Педагогически науки“. Недко Боянов, също студент от Педагогическия факултет, е класиран на трето място в категория „Студент – доброволец на годината“, а Йованче Алексовски от Медицински факултет зае трето място в категория „Чуждестранен студент в България“.

В съревнованието за приза „Студент на годината“ участие взеха още студентите: Жасмин Георгиев от Стопански факултет, Миглена Колева, Габриела Янкова, Петя Иванова от Педагогически факултет, Ирина Русева, докторант във факултет „Техника и технологии“ – Ямбол и Ваня Бонева – докторант в Аграрен факултет.

Официални гости на церемонията бяха президентът на Република България Румен Радев, министри и зам.-министри, дипломати, ректори, представители на държавни институции, медии.

student na godinata trakia uni 2

student na godinata trakia uni 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24