Трима студенти в Тракийски университет са отличени в конкурса „Студент на годината“

На официална церемония за връчване на приза „Студент на годината“, която се проведе на 1 март в аула „Максима“ на Университета за национално и световно стопанство, бяха отличени най-успешните и активни студенти на България. Престижният конкурс, популяризиращ постиженията на академичната младеж е организиран от Национално представителство на студентските съвети.

Той се провежда под патронажа на министър-председателя на Република България – акад. Николай Денков. Компетентно жури от 22-ма души излъчи най-достойните студенти от общо 190 кандидатури с призове в 16 категории.

Трима студенти от Тракийски университет – Стара Загора са сред призьорите. Благовеста Славчева от Ветеринарномедицински факултет е класирана на първо място в категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина“. Четвъртокурсникът Недко Боянов от Педагогическия факултет също е на първо място в категория „Студент доброволец“, а Йованче Алексовски от Медицинския зае трето място в категория „Чуждестранен студент в България“, съобщиха от пресцентъра на висшето училище в Стара Загора.

Официални гости на церемонията бяха премиерът на Република България акад. Николай Денков, министри и зам.-министри, дипломати, ректори, представители на държавни институции, медии.

studenti

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема