Близо 300 сгради са санирани в страната по Националната програма

Около 300 са санираните сгради по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, Сметките за отопление намаляват с 50%. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова.

Саниран блок в Стара ЗагораПри установяване на лошо качество на извършените дейности изпълнителят има ангажимент в рамките на гаранцията да отстрани дефектите, коментира още тя, информираха от пресцентъра.

Лиляна Павлова посочи също, че не трябва да се прави сравление между размера на средствата, които са необходими при извършваните дейности по Националната програма, с тази от предходни програми, тъй като в настоящата се прави цялостен ремонт на сградата. В цената са включени повече компоненти, а сградите, за разлика от предишната програма, са стари, големи и са в тежко състояние.

Работи се по 2000 сгради, като 350 хиляди души се възползват пряко от ефектите на програмата, информира министърът.

www.infoz.bg

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни