Старозагорска област е сред първите в страната с интерес към санирането на сгради

По данни на Министерството на регионалното развитие и благоустройството Старозагорска област се нарежда сред първите четири в страната по интерес на жителите към Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Броят на регистрираните до момента сдружения на собственици в региона е 101.

georgi ranov Георги РановРегистрираните заявления за финансова помощ за саниране на многофамилни са 49, а на одобрените – 41. Сключените договори между кметове на общини и сдружения на собственици са 38. Подписаните тристранни договори до този момент са 25.

Областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов подписа на 29 април 2015 г. нови 4 тристранни договора за саниране на жилищни сгради в Казанлък по Националната програма. С тях община Казанлък вече е на първо място в региона по подписани договори – общо 10 на брой. С един по-малко са те за община Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Областна управа.

Досега интерес към програмата за саниране не са проявили жители на общините Опан, Братя Даскалови, Мъглиж и Гурково.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на пресцентъра на Областна управа Стара Загора)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...Кога приключва ремонтът на пешеходната зона в Стара Загора?

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за здравеопазването в Стара Загора

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за ремонтите в училища и детски градини - какво е направено и какво предстои?

С нова организация на уличното движение в Стара Загора се въвеждат еднопосочни улици

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора за дарителските кампании, обявени в Стара Загора

Най-четеното от последните дни

На подобна тема

Поздрав за Великден от изпълнителния директор на Мини Марица изток