Режисьорът Магдалена Ралчева получи почетния знак на областния управител на Стара Загора

Директорът на Международния фестивал за ново европейско кино "Златната липа" - Магдалена Ралчева получи от Георги Ранов почетния знак на областния управител на Стара Загора. На събитието присъстваха и двамата зам.-областни управители Мариана Кръстева и Маноил Манев, съпругът на г-жа Ралчева – Румен Ралчев и др.

Областният управител инж. Ранов подчерта изключителния принос на Магдалена Ралчева за превръщането на Стара Загора в столица на съвременното европейско кино, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Магдалена РалчеваИзвестната режисьорка е вдъхновител, основен организатор и директор на единствения по рода си у нас кинофестивал „Златната липа”, който тази година се проведе за трети път от 30 май до 3 юни в Стара Загора.

Магдалена Ралчева прие с огромно вълнение почетното отличие. И аз, и моите колеги си говорим, че моят роден град Стара Загора има особена атмосфера. Всички, които идват по време на фестивалните дни, казват, че тук се чувстват различно, като в рая на България, заяви г-жа Ралчева.

Тя обеща и през следващата година много приятни емоции на старозагорци и гостите на града със следващото издание на „Златната липа”.

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема