Старозагорските младежи отбелязват Деня на Европа

Старозагорските младежи отбелязват Деня на Европа

Членовете на клуб „Млад журналист” и клуб „Дебати” при Център за наука, култура и изкуство - Стара Загора ще отбележат 9 май - Деня на Европа и 70 години от създаване на Европейския съюз с интересни инициативи. На 8 май от 18:30 часа те ще представят в Младежкия дом продукцията си „Европа преди парите”. Поканени за участие са всички ученици от 9 до 12 клас.

9 май - Ден на ЕвропаУчастниците от клуб „Млад журналист” са подготвили исторически панел – за създателите на ЕС, променящото се лице на ЕС през годините, еврото - обединяващата валута, за гражданите в европейското семейство и много други интересни факти и видеoматериали.

„На пряката линия“ от България ще се включи и „кореспондент“, за да предаде на живо българските събития, а синоптичната прогноза ще предупреди за „европейски проектни превалявания“. Интересни и забавни ще бъдат и младежките студиа, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Клуб „Дебати” ще проведе дискусия за „Ползите от културата”. В коментарното студио „Еразъм+” младежи от старозагорски училища, посетили европейски страни, ще разкажат своите впечатления.

В края на европейската си продукция организаторите, подкрепени от своите приятели от Младежки общински съвет, ще направят забавна викторина с публиката.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на пресцентъра на Община Стара Загора)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...