Набират се номинации за Стартираща компания на 2017 година

Набират се номинации за Стартираща компания на 2017 година

За втора поредна година българската стартъп екосистема ще има възможност да се съревновава с най-успелите стартиращи компании в региона на Централна и Източна Европа, съобщиха от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

Събитието Central European Startup Awards (CESA) цели да свърже бизнеса и идеите на предприемачите в Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния, Унгария и България. В страната инициативата се организира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

Освен домакин на церемонията по награждаване на национално ниво, ABLE за пръв път ще организира и заключителното събитие Central European Startup Awards в София през ноември. На него ще присъстват предприемачи и инвеститори от десетте държави или общо над 400 международни гости, а целта на организаторите е България да бъде представена като привлекателна локация за създаване на стартиращ бизнес и привличане на чужди инвестиции в местни стартиращи компании.
Надпреварата

Състезанието се провежда в два кръга като започва с приемане на кандидатурите на национално ниво. Заинтересованите да подкрепят българските стартъпи с най-голям потенциал в една или повече от 12-те категории, могат да номинират избраниците си до 31 май (включително). Освен да изберат стартъп на годината, желаещите могат да посочат и най-доброто споделено работно пространство в страната, най-добрия акселератор / инкубатор, компанията с най-голямо социално въздействие и други.

На следващия етап жури от успели български предприемачи и видни представители на стартъп общността ще реши кои са най-добрите във всяка категория. След това публиката отново ще бъде подканена да вземе активно участие като гласува онлайн за предпочитания стартъп в периода между 17 юли и 10 август.

Последният етап преди международната надпревара е националият финал – CESA Bulgaria, който ще се проведе през септемврив София. Освен че ще отдаде заслужената почит на отличените компании, събитието цели да бъде платформа за обмяна на идеи и да стимулира предприемаческия дух. През 2016 г. националното награждаване се проведе в „София тех парк“ през ноември, а наградата за "Стартираща компания на годината" получи Melissa Climate.

Победителите от националния финал ще се изправят срещу финалистите от региона на заключителното събитие, което ще се състои в столицата през ноември. „За нас в ABLE е истинска чест да бъдем организатори на международния финал на Central European Startup Awards” - коментира изпълнителният директор на асоциацията Деница Симеонова. „София беше избрана сред няколко други европейски столици да бъде домакин на такова мащабно събитие, което е добър шанс за нас да представим българската предприемаческа екосистема пред инвеститорите и стартиращите фирми от региона“.

За CESA
Central European Startup Awards е уникалнa поредица от събития в региона на Централна и Източна Европа. Инициативата започва през 2014 г. като цели да отличи най-добрите в стартъп общносттав тази част на континента. Амбицията на CESA е да награди, стимулира и вдъхнови предприемачите, като в същото време обедини и компаниите, инвеститорите и всички останали участници в екосистемата. CESA e едно от четирите регионални събития, част от Global Startup Awards.

За ABLE
Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) е неправителствена организация, създадена от участници в програмата на Младите български лидери (BYLP). Мисията на ABLE е даподкрепя предприемачеството в България, както и данасърчава развитието на активно гражданско общество.Асоциацията има над 200 членове, със създадени над 40 компании, които активно работят за осъществяването на положителна промяна в България. Освен CESA, асоциацията организира в продължение на три години предприемаческото състезание Get in the Ring в страната.

 

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема