Казанлъшката гробница е изобразена на пощенска марка

Казанлъшката гробница и Рилският манастир украсяват най-новата пощенска марка на тема „2017-та - Международна година на устойчивия туризъм за развитие“. Печатът за валидирането ѝ беше поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски и министъра на туризма Николина Ангелкова.

slider marka„Човек може да обиколи света с разглеждането на една колекция от пощенски марки. Прекрасното издание пред нас обаче, има друга цел – да покаже богатството на българската история от Античността и Средновековието и да привлече хора от цял свят да видят образците на нашата култура и архитектура“ - каза по време на церемонията заместник-министър Димитър Геновски. По думите му, художникът – Татяна Узунова, е изобразила на марката едни от най-разпознаваемите символи на българската история, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Заместник-министърът припомни, че темата за туризма навлиза в българското маркоиздаване още в средата на 20 век. Той изрази убеждение, че най-новата пощенска марка ще обиколи колекциите на филателистите по света и ще украсява писмата, които изпращаме до нашите роднини и приятели в чужбина. „Това е чудесно вдъхновение за много хора да включат България в своите пътувания“ - каза в заключение заместник-министър Димитър Геновски.

angelkova poshtenska marka

www.infoz.bg