Казанлък е номиниран за Балканските награди за туристическа индустрия

Казанлък е номиниран за Балканските награди за туристическа индустрия

Балканската столица на розите - Казанлък е сред номинираните в третото издание на Балканските награди за туристическа индустрия. Церемонията ще се състои на 5 декември от 20 часа в хотел Premier Best Western София, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Световни експерти, начело с Посланика на мира Хитоси Хирано, ще оценяват номинациите в конкурса.

Казанлък е емблема на България пред света с маслодайната роза, която от векове се отглежда в Казанлъшката долина. През май и юни градът привлича гости от всички краища на света с провеждания повече от век Празник на розата, прераснал в международен фестивал, който се открива от красивата Царица Роза. В града се намира и единственият в света Музей на розата, проследяващ 350-годишната история на българското розопроизводство.

Казанлъшката тракийска гробница е истински шедьовър на античността, една от ценните находки, включена в списъка на ЮНЕСКО. По този повод Община Казанлък организира през месец август традиционните Празници в Долината на тракийските царе, част от които е и „Пътят на мълчанието“ до мегалита.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24