Казанлък чества Празника на розата

За 114-и път в Казанлък се състоя кулминацията на Празника на розата. Ароматът на маслодайното цвете изпълваше въздуха. На 4 юни в градините край град Крън се състоя ритуал по розобер, който привлече интереса на хиляди казанлъчани и туристи от различни държави.

Официални гости бяха министърът за Председателството на България на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова, министърът на културата Боил Банов, заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, Старозагорският митрополит Киприан, областният управител на Стара Загора Гергана Микова и депутати. Те присъстваха и пъстрото карнавално шествие.

"През 2018 г. България ще председателства Съвета на Европейския съюз - една изключително голяма чест, но и голяма отговорност. Казанлък и Празникът на розата ще бъдат част от официалната културна програма, с която България ще се представи през следващата година" - каза в поздравителното си слово министърът за Председателството на България на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова.

"Скъпи казанлъчани, носете розата и обичта към Казанлък в сърцето си. Нека правим Казанлък по-добър и по-красив - за нас, за нашите деца и за нашите гости. Честит празник, Казанлък!" - поздрави кметът Галина Стоянова.

49-ата Царица Роза и нейните подгласнички поздравиха гостите. Атрактивна демонстрация направи Прабългарската школа за оцеляване "Бага-Тур".

praznik rozata kazanlak 2017

www.infoz.bg