Приемът по подмярка Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти ще продължи три месеца

Приемът по подмярка „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти” ще продължи три месеца

Очакваме приемът по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти” от Програмата за развитие на селските райони (2014 - 2020 г.) да започне след 20 октомври и ще продължи три месеца.

Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в Пловдив при откриването на семинар на тема: "Европейски пари за по-конкурентноспособен и преработвателен сектор - ПРСР 4.2". Той поясни, че кандидатстването ще става по електронен път чрез системата ИСУН и процесът ще е прозрачен. Министърът призова производители и преработватели да работят ефективно и да се готвят за следващия програмен период. Според него няма съмнение, че Програмата за развитие на селските райони е важна, тя се поддържа от всички държави членки на Европейския съюз и ще се прилага и след 2020 г.

"Министерството на земеделието, храните и горите няма различия с бранша по отношение на директните плащания като един надежден инструмент, който трябва да бъде запазен в новата Обща селскостопанска политика" - увери министър Порожанов.

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема