ГДБОП предупреждава за нова спам атака

ГДБОП предупреждава за нова спам атака

Нова спам атака е активна от 20 март в страната, при която на общ принцип са разпратени стотици хиляди електронни писма до потребители на български имейл провайдъри, информират от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.

Злонамерените имейли са еднотипни по съдържание, претендират, че са разпратени от името на различни банкови институции, извършващи търговска дейност на територията на страната. В съобщенията фигурира линк, който приканва получателите да въвеждат оторизационните си данни от акаунти за електронно банкиране (потребителски имена и пароли), или финансови платежни инструменти (данни от дебитни и кредитни карти), под претекст, че се извършват профилактични действия от името на финансовите институции.

ГДБОП апелира за необходимото внимание при получаването на фалшиви непоискани търговски съобщения. Най-важно е да не се предоставят лични и други данни при получаването на подобни спам имейли.

Всички финансови институции, осъществяващи търговска дейност на територията на страната, нямат практика да изискват подобен тип данни по описания по-горе начин.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема