Фолклорният фестивал „В сърцето на Тракия” кани участници

Фолклорният фестивал „В сърцето на Тракия” ще се проведе за трети път на 29 и 30 септември в Стара Загора. Фестивалът дава среща на любителски танцови клубове и формации от цялата страна, като те могат да покажат пред публика своите танцови умения.

Фестивалът е форма да се популяризира нематериалното културно наследство и чрез това да бъде съхранен българският фолклор.

Право на участие имат всички любителски танцови групи, ансамбли, клубове и непрофесионални формации от цялата страна, изучаващи български народни танци. Няма ограничение на възрастта и броя на участниците.

Фестивалът е без такса за участие и няма конкурсен характер. Представянето на всяка група е с продължителност до 10 мин. и включва хора или танци по избор на участващата група. Музикалният съпровод се прави чрез осигурен от тях звуков запис или с жива музика.

Logo SartzeTrakiaРазходите за пътни и пребиваване се поемат от участниците.

Първият ден на фестивалната програма (29 септември 2018, събота) започва от 10:30 часа в парк Артилерийски.

През втория ден програмата е с начален час 11:00 часа и освен изпълненията на участниците ще предложи и Учебен час на открито - разучаване на хора от различни фолклорни области.

Организаторите осигуряват места за преобличане на съставите и за паркиране на автомобили и автобуси по време на фестивалната програма, като си запазват правото на промени в нея.

Съставите, желаещи да участват във фестивала „В сърцето на Тракия”, могат да изпратят заявка на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Крайният срок на записване е 23.09.2018 г. Допълнителна информация могат да получат на тел. 042/ 62 69 00, Народно читалище „Родина - 1860” и 0888 29 68 36, Николай Апостолов.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg