Диляна Георгиева - Сладкото с люти чушки

Сладко с люти чушки

Сладко с люти чушки - това е един от продуктите, който е победителите в конкурса „Съхрани родния вкус“ на „Лидл България“. Сладкото е произведено по семейната рецепта на Диляна Георгиева от Бургас и е вторият продукт по потребителска рецепта, който става част от асортимента на „Лидл“. Конкурсът „Съхрани родния вкус“ се проведе в края на 2017 г.

Победителите в него вече са част от продуктовата линия „Родна стряха“.

Сладкото с люти чушки е произведено изцяло от български чушки от реколта 2018 г. и основното предизвикателство в процеса на производство е да се постигне автентичния вкус на авторската рецепта, който да е постоянен и еднакъв във всяка партида. Новото сладко предлага балансирана комбинация от вкусове, която се съчетава отлично с пушени колбаси, печено месо, зрели и свежи сирена или просто с препечени филийки. „Тайната е в марината, в която се слагат лютите чушки“, споделя авторката. Тя е наследила рецептата от своята баба, запомнена като специална съставка на редица домашни изкушения от нейното детство.

Кампанията „Съхрани родния вкус“ е естествено продължение на дългосрочната политика на „Лидл България“ в подкрепа на българските производители и на българския вкус. След изключително трудна и оспорвана надпревара между близо 1500 предложения от цялата страна, специалисти на „Лидл България“ заедно с шеф Манчев и шеф Шишков, избраха не един, а два продукта, открояващи се най-силно със своя уникален вкус - сладко с люти чушки от Бургас и пушена кълбъсъ от село Асеново. И двата продукта се предлагат в цялата магазинна мрежа на „Лидл“ и клиентите могат да се убедят в уникалните им вкусови качества.

За „Лидл България“

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в над 25 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 89 магазина в 46 града и над 2300 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки. „Лидл България“ е носител на 7 медала Best Buy Award PRIVATE LABEL Bulgaria 2017/2018 за най-добро съотношение цена – качество на продукти със собствена марка.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24