Шеф Манчев и шеф Шишков търсят най-добрия майстор на грила в Стара Загора

Шеф Манчев и шеф Шишков търсят най-добрия майстор на грила в Стара Загора

Lidl и Coca-Cola ще дадат старт на най-мащабното грил турне на 23 юли в Стара Загора. Всички жители и гости на града на липите ще могат да посетят специално изградената зона в парк "Александър Стамболийски" (Алана).

От 10:00 до 22:00 часа в неделния ден те ще имат възможност да се включат в общата инициатива под наслов „Да споделим грила!“ и да отпразнуват заедно ценното време, прекарано сред семейство и приятели, с вкусна и качествена храна, освежаващи напитки и много забавления и изненади. Като част от инициативата шеф Манчев и шеф Шишков ще търсят най-добрия грил майстор в града, предизвиквайки най-умелите кулинари да премерят сили в Националния турнир по спортен грил и да се преборят за титлата „Грил майстор на България”.

Предварителният етап ще се проведе в хотел "Верея", където всички кандидат-майстори ще трябва да донесат своите кулинарни произведения и да демонстрират грил умения пред шеф Манчев и шеф Шишков. Двамата кулинарни експерти ще определят четирима регионални финалисти, които ще премерят сили в директен грил двубой в неделя и ще определят претендента от Стара Загора за големия финал в София.

Организаторите са предвидили различни атракциони за деца и възрастни, грил демонстрации с водещите кулинарни блогъри Сандра Алексиева и Даниела Колева, както и завладяващ летен концерт на група АКАГА. Посетителите на събитието ще могат да опитат от специално разработеното меню, приготвено от умели майстори на грила, но в същото време, всички желаещи ще могат сами да си приготвят бургери, стекове, ребра или да импровизират с различни качествени продукти.

Следващото събитие ще се проведе на 30 юли в Русе, инициативите във Варна, Бургас и Пловдив ще са през август, а кулминацията на турнето, както и финалът на Националния турнир по спортен грил, ще се проведат в началото на септември в София. Наред с майсторски подготвен грил и свежи напитки, организаторите от Lidl и Coca-Cola подготвят за всички посетители също така много забавления, изненади и незабравими емоции за малки и големи.

Чрез инициативите „Да споделим грила” Coca-Cola и Lidl обединяват усилия, за да дарят щастие в споделените мигове, прекарани със семейство и да дадат възможност на все повече хора да прекарат пълноценни моменти с близки и приятели, споделяйки забавни моменти и вкусна и качествена храна и напитки.

www.infoz.bg