Министърът на правосъдието откри новия следствен арест в Затвора в Стара Загора

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов откри новия следствен арест в Затвора в Стара Загора. Той е с площ от 600 кв. м и с капацитет 63 места. Впечатлен съм от това, което видях в следствения арест. Условията отговарят на изискванията не само на българските, а и на международните стандарти за лишените от свобода.

danail kirilovИма и специално създадено място за извеждане на задържаните извън помещенията, което е над изискванията, каза Данаил Кирилов.

Началникът на Затвора Иван Карушков заяви, че през последните три години, със средства по Норвежки механизъм за сътрудничество и от държавния бюджет са направени много подобрения на условията в местата за лишаване от свобода. Новият следствен арест е финансиран от бюджета на Министерство на правосъдието като е реализирана сериозна икономия.

Сред официалните гости бяха още Емил Христов - председател на Народното събрание, Николай Проданов - зам.-министър на правосъдието, Васил Миладинов – главен директор на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията”, областният управител Гергана Микова, заместниците ѝ Димитър Драчев и Красимир Червилов, депутати и магистрати.

sledstven arest stara zagora

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема