Министърът на правосъдието откри новия следствен арест в Затвора в Стара Загора

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов откри новия следствен арест в Затвора в Стара Загора. Той е с площ от 600 кв. м и с капацитет 63 места. Впечатлен съм от това, което видях в следствения арест. Условията отговарят на изискванията не само на българските, а и на международните стандарти за лишените от свобода.

danail kirilovИма и специално създадено място за извеждане на задържаните извън помещенията, което е над изискванията, каза Данаил Кирилов.

Началникът на Затвора Иван Карушков заяви, че през последните три години, със средства по Норвежки механизъм за сътрудничество и от държавния бюджет са направени много подобрения на условията в местата за лишаване от свобода. Новият следствен арест е финансиран от бюджета на Министерство на правосъдието като е реализирана сериозна икономия.

Сред официалните гости бяха още Емил Христов - председател на Народното събрание, Николай Проданов - зам.-министър на правосъдието, Васил Миладинов – главен директор на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията”, областният управител Гергана Микова, заместниците ѝ Димитър Драчев и Красимир Червилов, депутати и магистрати.

sledstven arest stara zagora

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

„Джаз форум“  Стара Загора
 
24 май Стара Загора

Светът

Израелски въздушен удар разруши 11-етажна сграда в град Газа, в която се помещаваха офиси на „Асошиейтед прес“ и други медии. Всички служители и сътрудници на „Асошиейтед прес“ бяха евакуирани безопасно. „Ние сме шокирани и ужасени, че израелската армия атакува и унищожи сградата, в която се помещаваха бюрото на “Асошиейтед прес„ и други новинарски организации в Газа. На косъм избегнахме ужасна загуба на човешки живот“ – заяви президентът и главен изпълнителен директор на „Асошиейтед прес“ Гари Пруит.
По данни на здравното министерство в Газа новата конфронтация е взела от понеделник насам 119 жертви от палестинска страна, в това число 31 деца. Ранените в ивицата Газа са 830

* * *
Безпилотен китайски космически апарат се приземи успешно на повърхността на Марс заедно с намиращия се на борда му марсоход „Чжужун“. „Тянвън“ излетя от Земята на 23 юли 2020 г. с помощта на ракетата носител „Чанчжън-5“ и достигна орбитата на Марс през февруари тази година. Китай става втората космическа страна след САЩ, кацала на Червената планета.

* * *
САЩ извадиха компания „Сяоми“ от черния списък

* * *
Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер предупреди, че расте броят на мигрантите, опитващи да влязат в Европа по така наречения Балкански път на миграцията

* * *

Населението на Китай се е увеличило за едно десетилетие с 5,4%, достигайки миналата година 1,411 милиона души. В Китай мъжете са с около 35 милиона повече от жените. Близо 64% от китайците през 2020 г. са живели в градовете. Над 63% от хората са в активна възраст (от 15 до 59 години), близо 19% са над 60 години, а почти 18% – под 14 години

На подобна тема

Най-четеното от последните дни