Ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков гостува на партньорското училище в Гоце Делчев

Ректорът на Тракийския университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков гостува на партньорското училище Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Яворов“ – град Гоце Делчев в деня на събитието Панорама на професионалното развитие и кариерното ориентиране.

Гимназията отваря врати, за да запознае отблизо със специалностите си бъдещите си ученици.

Професионалната гимназия обучава ученици в специалностите Ветеринарен техник, Електрически превозни средства, Производство на кулинарни изделия и напитки, Автотранспортна техника, Горско стопанство, Производство на хляб и хлебни изделия, а Тракийският университет е своеобразен продължител на всяка една от професиите.

Училището е поето е от амбициозно ръководство и е развито, така че да служи за еталон за квалифицирано учебно заведение, за което заслужено директорът му Ангел Живков е с награда „Неофит Рилски“.

В Деня на отворените врати бяха направени демонстрации на специалностите, в които учениците показваха с удоволствие и хъс наученото. Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Яворов“ разполага със стем-център, Учебно-опитно стопанство с животни, с обработваеми земи, дори със собствена продукция и магазин, както и с електромобил, който е в постоянна услуга на научно-работния процес.

Доц. Ярков остана очарован, както от материалната база, така и от преподавателите и учениците: „Чест и удоволствие е да бъда тук гост. Горд съм, че двете институции сключихме пилотния договор на МОН, защото ще споделяме ресурси, както човешки ресурси, така и научна инфраструктура, материална база. Това ще възпита у децата любов към знанието и науката и ще имат професионално ориентиране.“

pg 01

pg 02

pg 03

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема