Производителят на пилешко месо „Градус“ стана доставчик на KFC

Производителят на пилешко месо „Градус“ АД стана сертифициран доставчик на KFC за Европа. Съобщението за това е публикувано чрез информационният сайт на БФБ – София след съобщение от ръководството на групата. KFC („Кентъки Фрайд Чикън“) е американска верига ресторанти за бързо хранене, популярни в цял свят със своите сандвичи с пържено пиле. В България веригата работи със ресторанти в София, Пловдив, Бургас, Слънчев бряг и с крайпътни заведения, например на автомагистрала „Тракия“.

gradus

„В продължение на стратегия за развитие, “Градус„ АД уведомява, че групата успешно премина международни одити на дъщерните си дружества и вече е сертифициран доставчик на KFC за Европа“ – се казва в съобщението от ръководството на „Градус“.

Дружеството разпредели на акционерите си общ брутен дивидент в размер на 0,071 лева на акция за 2021 г., като на редовното годишно общо събрание акционерите гласуваха и дивидент от 0,045 лева за втората половина на 2021 г. Общата сума на изплатения за 2021 г. дивидент възлиза на 17,3 млн. лева.

Компанията отчете силен спад на печалбата за първото тримесечие на 2022 г. заради промяна в отчитането на приходите от финансирания. През 2022 г. тези приходи (различни субсидии от държавата), се осчетоводяват равномерно през годината, а не като цяла сума в месеца, в който са получени.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg