Започна ремонтът на пътя Чирпан - Симеоновград

Започна рехабилитацията на път IIІ-663 Чирпан - Симеоновград. Със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ ще се ремонтират над 50 км от третокласния път - алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на път I-8 Поповица – Хасково. Инвестицията е за близо 36 млн. лева.

doncho atanasov Стартът на строителните работи беше даден със символична първа копка, на която присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, инж. Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, народни представители и кметове от региона.

50-километровата отсечка е разделена на три лота. Срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца. Предвидените дейности включват полагане на нова асфалтова настилка и възстановяване на отводняването на пътя. Ще бъдат монтирани нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Близо 2 км от третокласния пътя преминава през Димитровград и е част от околовръстния път на града.

Министър Нанков заяви, че китайски фирми са заявили сериозен интерес към изграждането на тунела под Шипка и други ключови проекти. Предсрочно през септември ще бъде пуснат за движение обходният път на Габрово с мостовите съоръжения. Николай Нанков добави още, че през следващите 6 - 7 години държавата ще рехабилитира 8000 км третокласни пътища, които не са ремонтирани повече от 40 години.

50-километровата отсечка е разделена на три лота. Срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца

 

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg