Пътната обстановка в област Стара Загора към 16:30 часа на 6 януари

Пътищата в област Стара Загора са проходими при зимни условия. Временно е затворен подходът към Мъглиж след Тулово. Ураганен вятър и нулева видимост наложиха затварянето на пътя между казанлъшките села Енина, Долно и Горно Изворово.

am trakiaЗаради тежките зимни условия предстои затварянето на пътя между град Крън и Енина, който е почти непроходим.

Движението през проходите Шипка и Хаинбоаз е без ограничения за моторни превозни средства до 12 тона. Температурите там са отрицателни - от минус 15 до минус 6 градуса. На прохода Шипка видимостта е ограничена до 100 метра, духа силен вятър. Пътните настилки са заснежени и обработени. Пътните настилки на магистралите "Тракия" и "Марица" на територията на област Стара Загора са мокри и обработени, движението е без ограничения.

Все още четири села са без ток.

Както вече съобщихме, ваканцията за всички училища в област Стара Загора се удължава до 10 януари включително, по препоръка на Регионалната здравна инспекция. Причините са задържането на високи нива на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания - над 330 на 10 000 души, както и неблагоприятните климатични условия с очаквани много ниски температури през следващите дни.

www.infoz.bg