Информация към 00:00 часа на 28 октомври 2020 г. за България

Още три болници в област Стара Загора започват да приемат заразени с коронавирус пациенти

Кметовете на общини в област Стара Загора, съвместно с ръководителите на съответните общински лечебни заведения, трябва до 30.10.2020 г. да разкрият кабинети за пробонабиране на материал за писиар (PCR) изследване за COVID-19. Те ще работят до от 9:00 до 12:30 часа в делничните дени. Това се определя чрез заповед на директора на Регионална здравна инспекция – Стара Загора д-р Станимир Станков.

След 12:30 часа материалите се транспортират до лабораториите за PCR диагностика включени в заповед на министъра на здравеопазването в Стара Загора и това трябва да става не по-късно от 13:30 часа.

Тестове ще се правят само на хора, които имат симптоми за заразяване с COVID-19. Не се допуска изпращане на проби за PCR диагностика на лица, които нямат клинични оплаквания – се казва в заповедта на д-р Станков.

След излизане на резултатите от лабораториите за PCR изследване, пациентите, които са заразени с COVID-19 и трябва да бъдат приети в болница се насочват и към МБАЛ „Тракия“ (от 29.10.2020 г.); МБАЛ – Медицински комплекс „Св. Ив. Рилски“ (от 2.11.2020 г.) – Стара Загора и към МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ – Казанлък.

До днес заразени с коронавирус хора се приемаха за болнично лечение в Стара Загора само в Университетска болница „Проф. Д-р Стоян Киркович“.

МБАЛ „Тракия“ ЕООД се задължава да определи 20 легла за лечение на положителни на COV1D – 19 и 6 легла за интензивно лечение, като броят им е определен от заповед (Заповед № РД-01-626/27.10.2020 г.) на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. МБАЛ – МК „Св. Ив. Рилски“ се задължава да определи 10 легла за лечение на пациенти, положителни на COVID-19 и 6 легла за интензивно лечение. МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ЕООД – Казанлък се задължава да определи 19 легла за лечение на пациенти, положителни на COV1D-19 и 5 легла за интензивно лечение.

И четирите болници ще приемат пациенти до достигане на 80% от капацитета от определените легла за лечение. Общинските лечебни заведения трябва да определят сектори за лечение на пациенти с възпалителни заболявания на дихателната система, които са отрицателни на COVID-19.

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема