Информация към 00:00 часа на 28 октомври 2020 г. за България

Още три болници в област Стара Загора започват да приемат заразени с коронавирус пациенти

Кметовете на общини в област Стара Загора, съвместно с ръководителите на съответните общински лечебни заведения, трябва до 30.10.2020 г. да разкрият кабинети за пробонабиране на материал за писиар (PCR) изследване за COVID-19. Те ще работят до от 9:00 до 12:30 часа в делничните дени. Това се определя чрез заповед на директора на Регионална здравна инспекция – Стара Загора д-р Станимир Станков.

След 12:30 часа материалите се транспортират до лабораториите за PCR диагностика включени в заповед на министъра на здравеопазването в Стара Загора и това трябва да става не по-късно от 13:30 часа.

Тестове ще се правят само на хора, които имат симптоми за заразяване с COVID-19. Не се допуска изпращане на проби за PCR диагностика на лица, които нямат клинични оплаквания – се казва в заповедта на д-р Станков.

След излизане на резултатите от лабораториите за PCR изследване, пациентите, които са заразени с COVID-19 и трябва да бъдат приети в болница се насочват и към МБАЛ „Тракия“ (от 29.10.2020 г.); МБАЛ – Медицински комплекс „Св. Ив. Рилски“ (от 2.11.2020 г.) – Стара Загора и към МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ – Казанлък.

До днес заразени с коронавирус хора се приемаха за болнично лечение в Стара Загора само в Университетска болница „Проф. Д-р Стоян Киркович“.

МБАЛ „Тракия“ ЕООД се задължава да определи 20 легла за лечение на положителни на COV1D – 19 и 6 легла за интензивно лечение, като броят им е определен от заповед (Заповед № РД-01-626/27.10.2020 г.) на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. МБАЛ – МК „Св. Ив. Рилски“ се задължава да определи 10 легла за лечение на пациенти, положителни на COVID-19 и 6 легла за интензивно лечение. МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ЕООД – Казанлък се задължава да определи 19 легла за лечение на пациенти, положителни на COV1D-19 и 5 легла за интензивно лечение.

И четирите болници ще приемат пациенти до достигане на 80% от капацитета от определените легла за лечение. Общинските лечебни заведения трябва да определят сектори за лечение на пациенти с възпалителни заболявания на дихателната система, които са отрицателни на COVID-19.

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема