Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора

Два кабинета за тестване за COVID-19 работят в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

Два кабинета за изследване за COVID-19 чрез писиар (PCR) тест и чрез бърз антигенен тест работят в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора. В тях се диагностицират пациенти с направления, издадени от Регионалната здравна инспекция или насочени от личния лекар по негова преценка.

Всеки желаещ също може да си направи тест, но ако е без направление, това се извършва срещу заплащане.

Кабинетите са разположени съответно:

  • На източния вход на болничния комплекс, до източната бариера, където се извършват и двата вида изследвания ;
  • На територията на Спешно приемно отделение в основната сграда на лечебното заведение в обособен за целта кабинет – „филтър“, в който се извършват само антигенни бързи тестове.

В кабинета за PCR изследване, до източната бариера, бързи тестове ще бъдат извършвани в часовете от 12:30 до 15:30 часа, съобщиха от ръководството на болницата.

Днес Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“, Стара Загора разкрива още 25 легла за лечение на пациенти, положителни на COVID-19. Ръководството на лечебното заведение е отправя апел към останалите лечебни заведения от града също да увеличат капацитета си, защото в тази епидемична обстановка всеки има право на навременно и адекватно лечение, независимо от социалния и здравния си статус.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема