Художници се събират за „Есенен салон – 2022“ в Стара Загора

„Есенен салон“ отново събира в Стара Загора майстори на четката. Ежегодната среща на творците с публиката е организирана от местното представителство на Съюза на българските художници и Община Стара Загора. Експозицията ще бъде открита по традиция навръх Празника на Стара Загора, в изложбена зала „Байер“, от 18.00 часа. „Есенен салон“ включва общо 88 творби.

Те представят почти всички изобразителни техники и жанрове – живопис, рисунка, скулптура, графика, пейзаж, портрет и други. Авторите им са 47 стожери на палитрата.

Журито ще бъде в състав: председател д-р Пламен Петров, директор на Художествена галерия – Казанлък, членове: Катя Христова, главен уредник на Художествена галерия – Казанлък, д-р Милен Алагенски – председател на Съюза на българските художници в Стара Загора и членовете на съюза Тошо Стефанов и Петър Петров.

След заседание на журито, в изложбата влизат 66 творби от 45 автори. То присъди 2 отличия, които ще бъдат връчени на официалното откриване – Голяма награда и приз за млад автор, както и 2 номинации.

Тази година „Есенен салон“ ще премине под знака на 65-тата годишнина от създаването на организирания художествен живот в града.

Групата съществува от 1957 г., с предмет на дейност професионално израстване на членуващите в нея художници, естетическо възпитание на населението чрез организиране на художествени изложби в града и участие в национални и международни изложби.

esenen salon stara zagora 2022

www.infoz.bg  www.infoz.bg