Откриха изложба на млади твори от Стара Загора

Откриха изложба на млади творци от Стара Загора

В изложбена зала „Лубор Байер“ в Стара Загора е открита изложба „Рисунка и малка пластика“. Инициативата, която се провежда за шеста поредна година, е организирана от Съюза на българските художници - Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора. Целта на изложбата е да възпита младите творци на трудолюбие и интерес към рисунката.

Това съобщи по време на откриването Милен Алагенски, председател на Съюза на българските художници в Стара Загора. Той допълни, че участниците тази година са 21 и са представили над 60 творби. „Има такива автори, които участват за трета, а дори и четвърта поредна година. При тях ясно се откроява напредването и израстването, което те постигат през годините“ - категоричен е Алагенски.

На откриването присъства и заместник-кметът на Община Стара Загора Милена Желева, съобщиха от пресцентъра. Тя обясни, че местната администрация ще продължи да подкрепя добрите инициативи. „Продължаваме с изграждането на нови арт пространства, в които младите и талантливи художници, певци и артисти да могат да представят своите творения“ – каза тя и добави, че започва реновация на Станционната градина, като след мястото може да бъде използвано за организиране на ателиета за деца.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24