Шоколадов йоркширски териер е на финалите за Световната киноложка купа в Пловдив

Йоркширски териер с шоколадов цвят на козината ще бъде една от сензациите на финала за Световната киноложка купа 2015, който ще се проведе на 24 октомври 2015 г. в Международен панаир Пловдив. Това е съвсем нова порода, която се развъжда от пет години, а сега за първи път ще я видим на състезание в България.

Това заяви Аврам Петков, председател на Световния киноложко-ловен спортен алианс и на Българския републикански киноложки съюз, които организират проявата.

Световна киноложка купаЙоркширски териер с рядко срещаната шоколадова окраска е новата мода сред любителите на кучета в у нас. Малките шоко йорки, както ги наричат, струват 800 - 900 лева и са много търсени. Те са красиви, приличат на копринена играчка и са подходящи за алергични хора, обясняват експерти.

За първи път у нас на киноложката надпревара в Пловдив ще може да се види и биро йорки – също разновидност на йоркширския териер и една от най-редките породи в света. Нейната екзотичност се дължи на окраската, в която на бял фон са разположени шоколадови петна, а на главата има златист оттенък.

Любителите на кучета ще бъдат изненадани и от качествата на китайския булдог. Той пристига от Русия специално за състезанието. Ще има и много хубави догове, както и питбули, добавя Аврам Петков.

Над 300 кучета от 35 породи ще си оспорват шампионските титли на финалите за Световната киноложка купа 2015, чийто домакин за четвърти път е Международен панаир Пловдив. Победителите ще получат международната титла CACIB.

За първи път в България се организира Шампионат на Великобритания за всички породи кучета. Той ще се състои на 25 октомври и ще определи новите носители на титлата CAC.

Състезанията ще се провеждат пред палата 6. И в двата дни започват в 11:00 часа, а от 12 часа публиката ще се забавлява с атрактивни демонстрации на популярните спортове с кучета аджилити и фристайл фризби. 

Посетителите могат да видят и експозициите на Международната изложба „Медикус, Денто, Галения“ (до 24 октомври) и Специализираната изложба „Цветна есен“ (до 25 октомври). Палатите са отворени от 9 до 18 часа, в неделя – до 16 часа. Билет от 2 лева дава право на достъп до всички прояви, а за ученици, пенсионери и инвалиди струва 1 лев.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Международен панаир Пловдив)

Теми:

На подобна тема