Български хомеопатични продукти отказват от алкохола и цигарите

Български хомеопатични продукти за отказване от алкохола и цигарите, които нямат аналог в света, ще бъдат показани на Международната изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения 2015“. Тя ще се проведе от 22 до 24 октомври 2015 г. в Международен панаир Пловдив.

Той е организатор на деловия форум за индустрията на здравето. На неговото 21-о издание се представят фирми от десет държави.

Хомеопатията е новият сектор, който се включва в изложението и обогатява неговата тематика. Първата българска компания, произвеждаща такъв тип препарати, е подготвила експозиция от дванадесет изделия.     Хапчетата за отказване от алкохолна и никотинова зависимост дават резултат само за два месеца, твърдят от „Белл хомеопатия“. Лидер по интерес от страна на потребителите обаче е продуктът за отслабване и премахване на целулит и стрии, добавят изложителите.

Препаратът срещу стрес побеждава тревожни разстройства и безсъние, балансира енергийното състояние. Предлагат се и медикаменти за подсилване на имунната система, за справяне с мигрена, астма, високо кръвно и други заболявания.

Световни новости за оборудване на стоматологични кабинети ще представи „Ве и Ха България“. Те са ориентирани към подобряване на хигиената и на качеството на лечение. Нов тип стерилизатори използват Eco Dry технология, която повишава ефективността. Автоматичен апарат осигурява оптимално вътрешно и външно почистване и смазване на турбините. „Ве и Ха България“ ще покаже и LED турбини, които осигуряват пълно осветяване на обработваната зона. Тази иновация създаде изцяло нов стандарт, тъй като дава максимален визуален комфорт и лекота при работа, обясняват изложителите. Друг техен експонат е базиран на модерна ултразвукова технология за изключителна прецизност на срезовете в оралната хирургия.

„Медикус, Денто, Галения 2015“ събира производители и дистрибутори на медицинска техника и консумативи, болнично обзавеждане, апаратура за реанимация и интензивни грижи, оборудване за стоматологични кабинети и зъботехнически лаборатори, диагностични уреди, продукти за профилактика и хигиена на устата, работно облекло и предпазни средства, печатни и онлайн издания. Разширява се и географският обхват на представените фирми, като държавите са с четири повече от миналата година. Сега може да се видят изделия на компании от България, Германия, Израел, Италия, Китай, Румъния, САЩ, Франция, Холандия и Швейцария.

Демонстрираните иновации от последно поколение очертават посоките за развитие на медицината и стоматологията, а акцент са комфортът на пациента и улесненията в работата на лекарите. Специалистите, които искат да се запознаят с експозициите, могат да получат карта за безплатен достъп след предварителна онлайн регистрация. Палата 11 ще бъде отворена от 9 до 18 ч., а в последния ден - до 14 часа.

Паралелно с „Медикус, Денто, Галения 2015“ в Международен панаир Пловдив се провеждат: Специализирана изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна есен“ (21 - 25 октомври), финали за Световната киноложка купа 2015 и международни киноложки изложби (24 - 25 октомври).

Международен пловдивски панаир

infoz autor www.infoz.bg (по информация на пресцентъра на Международен панаир в Пловдив)

Светът

Президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе страстна реч по случай Деня на независимостта, 4 юли, в подножието на прочутия монумент, изваян в скалите с образите на четирима американски президенти в Маунт Ръшмор, щата Южна Дакота. Говорейки за оскверняването на паметниците на видни исторически личности, Тръмп каза, че „поддръжници на нов крайно ляв фашизъм“ в САЩ искат да унищожат историята на страната. Според него онези, които се опитват да събарят паметници, са вандали и тяхната цел е да разрушат Америка. „Не се съмнявайте, че тази културна революция от ляв тип има за цел да погуби американската революция“, подчерта Тръмп

* * *
Авиокомпания „Ер Франс“ и регионалното й подразделение Оп (Hop) обявиха, че съкращават 7500 работни места заради негативните последици от коронавирусната пандемия за въздушните превози. Прогнозите са, че авиокомпаниите по целия свят ще претърпят през 2020 г. загуби в размер на 84 милиарда долара, като приходите им ще намалеят наполовина

* * *
Радарни данни от лунни кратери разкриха, че лунната кора е по-богата на метали като желязо и титан от земната. Това поражда съмнения относно най-разпространената теория за образуването на Луната - след удар на планета колкото Марс в ранната Земя

* * *
Президентът на Франция Еманюел Макрон назначи 55-годишният Жан Кастекс за министър-председател на мястото на Едуар Филип и му възложи да състави ново правителство

* * *
Официално е поставено началото на строителството на големия инвестиционен проект „Елиникон“ на мястото на бившото летище на Атина в южната част на гръцката столица. Lamda Development е инвеститор в проекта и планира да превърне крайбрежния терен в комплекс от луксозни жилища, хотели, яхтено пристанище и казино на обща стойност от около 8 млрд. евро. За завършването на проекта може да са необходими до 10 години

На подобна тема

Най-четеното от последните дни