Продължава издирването на началника на КАТ в Казанлък Тодор Николов

Продължава издирването на началника на КАТ в Казанлък Тодор Николов

Продължава издирването на безследно изчезналия началник на КАТ в Казанлък. 44-годишният Тодор Николов от с. Бузовград е в неизвестност от следобедните часове на 12 декември, по информация на сестра му и зет му, с които живее на един адрес.

Липсва личният му автомобил „Мерцедес”, служебното му оръжие пистолет „Макаров”, а мобилните му телефони са изключени. това съобщи на брифинг рано сутринта директорът на Областна дирекция на МВР – Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев. „Силно се надявам, че Тодор Николов не е станал жертва на престъпление. Появиха се в някои от медии информация за евентуална връзка между случая със задържания полицай от Районно управление – Казанлък и изчезването на началника на КАТ. Искам да кажа категорично, че такава връзка не намирам, тъй като колегите от вътрешна сигурност работеха по документиране на престъпление за унищожаване и увреждане на имущество, а не за корупционно престъпление” – коментира старши комисар Хаджиев.

Обходени са всички маршрути, за които има данни, че Тодор Николов може да посети. Според информация на началника на РУ – Казанлък главен инспектор Стойчо Крачолов, началникът на КАТ споделил преди две седмици, че има сърдечни проблеми и му предстоят по-сериозни прегледи и евентуално лечение.

Проверяват се всички камери на изходите на Казанлък, както и камерите на Агенция "Пътна инфраструктура" в района. Разширява се кръгът от хора, които предстои да бъдат разпитани.

Колегите на Тодор Николов го описват като много добър, спокоен човек, който се ползва с авторитет и уважение. Работи в системата на МВР от 2005 г.

Началникът на КАТ в Казанлък Тодор Николов беше открит мъртъв 

Продължава издирването на началника на КАТ в Казанлък Тодор Николов

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg