Започна инициативата „Стара Загора търси математически таланти“

Първата част на събитието „Стара Загора търси математически таланти“, организирано от „Съвета на мъдреците“ при Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ и фондация „Миню Балкански“, започна със занимания за ученици от подготвителен до 4-ти клас. Най-малките ученици получиха по три подготвителни теми с по 5 задачи за самостоятелна работа.

Plakat Talanti

Всички участници в подготовката, заедно с ученици от 5-и до 7-и клас, са поканени за участие в два кръга на 4 и 11 декември 2022 г. На 17 декември 2022 г. в Регионалната библиотека „Захари Княжески“ ще бъдат наградени победителите.

Организаторите на проявата, със съдействието на община Стара Загора, са подготвили едно незабравимо обявяване на Математическите таланти на Стара Загора за 2022 г.
На 4 декември 2022 г. (неделя) от 10 до 14 часа се проведе първи кръг в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“.

Вторият кръг ще се проведе на 11 декември 2022 г. (неделя) от 10 до 14 часа Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“.

На 17 декември 2022 г. (събота) от 12:00 часа е награждаването на победителите в Регионална библиотека „Захари Княжески“.

На отличените ще се връчат медали в общото класиране „Лауреат на събитието Стара Загора търси математически таланти 2022“ (по класове), както и в за класиране във всеки от кръговете (по класове). Сертификати ще получат всички участници, съобщиха от пресцентъра на Общината.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: