Най-младият български член на Менса с награди от „Стара Загора търси математически таланти“

Най-младият българин, заслужил членство в Менса - най-старата и най-масовата международна организация на хора с висок коефициент на интелигентност, Сава Троански ще получи шампионска купа, два златни медала и репликата на уникалното произведение на тракийското изкуство - бронзов шлем маска. Това ще се случи на церемонията по връчване на наградите на събитието „Стара Загора търси математически таланти.

Sava Troanski G2

Математическият гений е ученик от Трето основно училище „Иван Батакчийски“ в Пазарджик. Награждаването ще се състои на 17 декември 2022 г. от 12:00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Организатори са „Съвет на мъдреците“ при Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“, Фондация „Миню Балкански“, със съдействието на Община Стара Загора и Фондация „Математика без граници“.

От 1 до 11 декември 2022 г. старозагорската айти гимназия, носеща името на световноизвестния българин проф. Минко Балкански, беше арена на математически състезания. На 1 декември се проведе надпреварата „Будилник“, а на 4 и 11 декември – два кръга на събитието „Стара Загора търси математически таланти“.

По време на церемонията старозагорските медалисти от тазгодишното издание на математическия шампионат ще получат наградите си от физика Теодоси Теодосиев, автора на учебниците по математика за 1 – 4 клас Мариана Богданова и шампиона от Азия оупън по математика през 2017 г. Теодор Танков.

Имената на шампионите, медалистите и учителите на златните медалисти

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: