Откриха библиотека в Професионална гимназия „Проф. Минко Балкански“

В Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ на 27 октомври беше открита училищната библиотека, създадена с дарения на старозагорци. На тържественото събитие дойдоха много гости, които подариха книги за новото начинание. Отец Йордан и отец Иван отслужиха празничен водосвет. Ученици разказаха за развитието на библиотечното дело в България, както и за първия Закон за съхраняване на книгите.

„Всичко това дължим на съвременните будители на Стара Загора“ – обяви общинският съветник Ваня Михайлова, инициатор на идеята.

Заместник-кметът Иванка Сотиров благодари на присъстващите и приятелите, които са помогнали и подкрепили идеята. „Поводът, който днес ни събира, е признанието към съвременните будители. Малцина обаче са като Ваня Михайлова“ – каза Иванка Сотирова. Нека младите хора в бъдеще да бъдат наши последователи“ – пожела заместник-кметът.

„Много се вълнувам, защото виждам сбъдната една своя мечта. Решението беше взето, когато на 15 септември откривахме първата учебна година. Тогава подарих една книга „1000 причини за се гордеем, че сме българи“ и казах, че това е първата книга за бъдещата библиотека. Четете, учете и пазете Стара Загора, пазете името на Стара Загора!“ – призова Ваня Михайлова.

biblioteka 1

biblioteka 2

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема