Стара Загора е с четири номинации в конкурса „Сграда на годината“

Стара Загора е с четири номинации в най-престижното събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България – „Сграда на годината“. През 2023 г. Общината участва с два обекта в категория „Социална инфраструктура – образование“ – сградите на новата детска градина „Липа“ и общежитието на Професионалната гимназия по компютърни науки „Проф. Минко Балкански“.

Кандидати за отличие са още реновираната отсечка от ул. „Св. Княз Борис” в участъка от бул. „Руски” до бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете“ и новата база и завод на „Ате Пласт“ в Индустриална зона „Загоре“, участник в категория „Производствени и логистични сгради“.

Всеки, който желае, може да даде своята подкрепа до 13 декември на следния линк: https://www.buildingoftheyear.bg/bg/uchastnici. Победителите в различните категории ще станат ясни на стилна церемония на 14 декември в София.

Целта на традиционния конкурс е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти, както и такива, свързани с развитието на градовете през съответната година в България. Признание се дава и на хората, ангажирани с реализацията им – инвеститор, архитект и строител.

Национален конкурс „Сграда на годината“ се организира от „Градът – Медиа Груп“ и е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието се осъществява с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството у нас. 

lipa

gimnazia

ate plast

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема