Успешно завърши курсът по Python за ученици в гимназия „Проф. Минко Балкански“

Успешно завърши курсът по Python за ученици в гимназия „Проф. Минко Балкански“

В периода 22 – 29 август 2022 г. ученици от различни гимназии в Стара Загора и региона взеха участие в първия курс в града за обучение с популярния език за програмиране Python. Обучението се проведе в Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“. Участие в курса взеха ученици от 8-и до12-и клас, които вече имат опит в програмирането.

Специално за откриването присъства Антон Биволаров – айтиспециалист, който е роден в Стара Загора и в момента работи като Python developer в Scalefocus. Той разказа повече за професията си и програмния език, като мотивира учениците за предстоящото обучение.

По време на курса те се запознаха с основите на Python и направиха своите първи стъпки с езика. Обучението завърши с „битка“, в която участниците трябваше да премерят силите на своя Python код.

Подготовката и провеждането на курса беше организирано от инж. Людмил Бонев, преподавател в училището, с подкрепата на хора от бизнеса, както и една от водещите айтифирми в България, подпомагаща образователни инициативи със своята Scalefocus Academy.

Организаторите обещават още подобни курсове и обучения за всички ученици, които имат интерес в технологиите. Информация ще бъде публикувана регулярно на сайта www.pgknma.com, както и на страницата на училището във Facebook и Instagram.

Python sz2

Python sz1

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема