В Стара Загора ще се проведат безплатни лекции по програмиране

За първи път Стара Загора се включва в инициативата Europe Code Week на 22 и 23 октомври. Събитието Zara Code Week има за цел да популяризира професиите в областта на информационните технологии сред хора, които нямат никакъв опит в програмирането.

programmerИдеята е тези умения да станат по-популярни и по-малко тайнствени и да се организират срещи между хора с учебна цел. Организаторите на инициативата в Стара Загора привличат ученици, студенти, родители, учители, предприемачи за участие в прояви и уроци по програмиране и свързани с него умения. Домакин на събитието е ZaraLab (бул. “Княз Александър Батенберг” № 28).

Входът е свободен, а част от програмата ще са oсем безплатни практически лекции по различни теми свързани с програмиране, водени от специалисти в съответната област. Присъствието на всяка от лекциите е безплатно. Желателно е всички присъстващи да си носят компютри, за да могат да работят с него по време на практическите уроци, които ще са част от някои лекции.

До момента в града не е провеждано подобно тематично събитие, тясно свързано с ИТ сектора. Инициативата Europe Code Week е подкрепена от образователни форуми като CoderDojo и Rails Girls и от големи технологични компании (Rovio, Microsoft, Telefonica, Liberty Global, Google и Facebook), които помагат за популяризиране на програмирането сред милиони деца, като организират прояви за запознаване с програмирането, разработват учебни модули и подпомагат обучаването на преподаватели. Партньор на събитието е информационен център Европа Директно – Стара Загора.

www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор