Записването за безплатното обучение по информационни технологии вече и онлайн

Записването за безплатното обучение по информационни технологии вече и онлайн

Всички желаещи ученици ще могат да се включат в безплатното обучение по информационни технологии в Стара Загора. За целта ще е необходимо да се регистрират в платформата. Занятията ще започнат в началото на ноември. Те ще бъдат през делничните дни, в часове, които са съобразени с учебната програма на участниците.

Възрастовите групи ще бъдат две – ученици от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас.

Четирите модула на иновативното обучение ще обхванат програмиране, роботика за начинаещи, първи стъпки към успешен стартъп и виртуална реалност. Практически знания и съвети, предприемаческо мислене и други полезни умения ще дават професионалисти от различни информационни и дигитални сфери.

Идеята за този подход на обучение на ученици е на народния представител Радостин Танев, Община Стара Загора, преподавателя по информатика Павлин Пеев и три водещи IT фирми у нас.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

България влиза в механизма ERM-2, предварителен етап за приемане на еврото като валута през следващите 3 години. Заедно с България решението е взето и за Хърватия. Този ход проправя пътя за първото разширяване на еврозоната след 2015 г., когато Литва се присъедини към валутния блок, който сега има 19 членове

* * *
Европейските депутати отхвърлиха с голямо мнозинство всички поправки, внесени от българските евродепутати и техни колеги от други страни по пакета „Мобилност“. С това той е приет на второ четене и става официален закон. Преходният период преди пакетът окончателно да влезе в сила е година и половина. След това камионите трябва да се връщат в страната, в която е регистрирана фирмата, на 8 седмици, а водачите - на 4 седмици

Най-четеното от последните дни