В Стара Загора се открива работилница по роботика

Сдружение "Заралаб", заедно със своите приятели от великотърновския хакерспейс Невен Боянов и Орлин Димитров ще представи интерактивна демонстрация на основите на роботиката. Работилницата ще бъде открита на 30 май 2015 г. на 6-и етаж в Регионален исторически музей - Стара Загора. Входът е свободен за всички желаещи от 10:00 до 18:00 часа. Работещи модели на роботизирана ръка, мобилни роботи и технологии, свързани с компютърното зрение, са само част от нещата, които ще бъдат показани.

robotika Всеки от гостите – възрастен или дете, ще има възможност да създаде свой контролер за роботизирано управление с материали, предоставени от организаторите. Ще бъдат демострирани и възможностите за програмиране на микроконтролери и управлението им.

Лектори
Орлин Димитров -
студент в магистърска програма по автоматика в ТУ-Габрово, инж. по автоматика, програмист, прави летни училища по роботика в цяла България.

Невен Боянов - програмист, изобретател, предприемач. Стартирал дузина успешни бизнеси в България и в чужбина. Понастоящем – собственик на международна ИТ фирма със седалище във Велико Търново, активист от "Клуба на програмистите във Велико Търново, лектор обикалящ страната с приятели, помагайки на ентусиастите да стартират следващия си невероятен и успешен проект.

Лекцията, демонстрацията и уъркшопът са насочени към всеки с интерес към техниката и роботиката. Не са нужни предварителни знания и подготовка – всичко необходимо са ентусиазъм и любопитство. Организаторите обещават да е интересно и на малки и на големи.

Hackerspace Zaralab е проект, подготвян повече от година, споделен от хора с обща визия за бързо, ефективно и качествено подобрение на локалната бизнес, социална и демографска среда. Започнал от обучителен център за високо-квалифицирани кадри и общност за обменяне на знания и информация, проектът е в етап, в който вече адресира набор от многобройни, но точни, идентифицирани цели по пътя към глобалната мисия на (новосъздадената) организация с нестопанска цел ”Заралаб” - Стара Загора като технологичен, иновативен и културен център.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Сдружение "Заралаб")