Започват обученията в Школата по информатика в Стара Загора

Започват обученията в Школата по информатика в Стара Загора

Школата по информатика в направление „Наука” към Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора стартира обученията за втора година. Тя ще отвори врати на 13 октомври от 10:00 часа в Профилирана природо-математическа гимназия „Гео Милев”. В школата участват ученици от 5-и до 12-и клас от всички училища от Стара Загора. Обучението е безплатно.

Занятията ще продължат до края на юни 2020 г.

Те ще се провеждат в компютърните зали на училището. Тематиката на обучението е „Обектно-ориентирано програмиране чрез C++”. То стартира през 2018 г. с над 230 ученици. Отговорник и ръководител в школата е Павлин Пеев - преподавател по информатика в Профилирана природо-математическа гимназия „Гео Милев”. В процеса на целогодишната работа ще се включат и други висококвалифицирани преподаватели. Учениците се обучават да програмират. Целта е тези, които вече са преминали първи етап от обучението през миналата година, да продължат да надграждат. Към групите могат да се присъединят и нови членове. Всеки месец ще се провеждат изпити за степента на усвояване на преподавания материал. В зависимост от резултатите, неуспелите отпадат.

Инициативата за безплатното обучение е на Община Стара Загора, преподавателя по информатика Павлин Пеев, три от големите IT фирми у нас, както и на народния представител Радостин Танев.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24