Парк „Борова гора“ ще бъде залесен с хиляди дръвчета

Община Стара Загора, с подкрепата на Държавно горско стопанство - Стара Загора, ще се погрижи за увеличаване на зелените площи в парк „Борова гора“. Инициативата, която има мисията Стара Загора да се превърне в най-зеления град в България, ще се проведе на 18 февруари, от 13:30 часа. Всички желаещи да се включат ще бъдат насочвани към точната локация от служители на общинската администрация.

zalesyavane stara zagora

Автомобилите ще може да се паркират по посока на движението (към ул. „Бончо Бонев“) по ул. „Берое“ – западно от стадион „Берое“.

С доброволната помощ на старозагорци ще бъдат залесени около 6 дка, а дървесният фонд ще бъде допълнен с около 2 хиляди дръвчета от вида „Черен бор“. Почвата вече е обработена механизирано и е подготвена за екоинициативата.

Специалистите напомнят, че е важно младите дръвчета да бъдат правилно засадени. Подробности за технологията ще бъдат давани на място.

Община Стара Загора кани жителите и гостите на града да се включат в „Зелената инициатива“ и подкрепят и тази година идеята на кмета Живко Тодоров.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber