Хиляди нови цветя са засадени в старозагорски паркове

Над 30 000 нови цветя допринасят за красотата и приветливостта на парковете „Пети октомври“ и „Артилерийски“, както и на Станционната градина. По известната сред старозагорци „Цветна алея“, по протежението на бул. „Руски“, се стеле пъстър флорален килим. Геометрични фигури от разноцветни бегонии допълват уюта в центъра на Градската градина. Освежено с нови сцветя е и пространството около шадравана. Там се вие „дърво с листа“ – символ на живота и духа на Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Общината.

tzvetia

„Избрахме устойчиви на градските условия цветя. Надяваме се да радват нашите съграждани и гостите на града ни дълго“ - сподели ландшафният архитект Биляна Димитрова, която е част от общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“.

Интересни асиметрични форми, изобразени с цветя, допълват обстановката и на други две любими за отмора пространства в Стара Загора – Станционната градина и парк „Артилерийски“.

Доза свежест даде и инициативата на Съюза на архитектите в града по повод 1 юни. Днес деца от две старозагорски училища – ОУ „П. Р. Славейков“ и ОУ „Кирил Христов“ засадиха с много обич и настроение 150 сезонни цветя по декоративните хълмчета на пешеходната зона на „Цар Симеон Велики“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: