Всички заедно за една по-чиста Стара Загора

През следващите месеци ще се проведат кампании, чрез които ще се извърши почистване на междублокови пространства, паркове и градини на територията на Стара Загора. Това стана ясно на пресконференция на ресорния заместник-кмет Радостин Танев. Първата, която е под надслов „Заедно за една по-чиста Стара Загора“, ще бъде през март, а през април ще се състои инициатива, стимулираща разделното събиране на отпадъци.

radostin tanev stara zagora

„Паралелно с това, всеки който желае, може да заяви до 15 март в съответното Административно бюро или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. храсти и дървета, подходящи за средата на междублоковото пространство, които да засади“ – каза Радостин Танев. Той посочи, че вече много неправителствени организации и фирми са заявили участие в кампанията по почистване. Към нея ще се присъединят още Тракийски университет, Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ и Футболен клуб „Берое“. На всички желаещи ще бъдат осигурени ръкавици и чували.

Общоградското почистване ще се състои на 25 март.

„Продължаваме и традиционния конкурс за най-поддържано междублоково пространство. Той ще се проведе от 25 март до 25 май. Хората, които искат да се включат, трябва да изпратят снимки на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Те ще бъдат публикувани в официалната страница на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ във фейсбук, където ще очакват подкрепа до края на месеца. Комисия ще определи победителите, които ще бъдат обявени на 5 юни – Световния ден на околната среда.

Радостин Танев насочи вниманието е към недобросъвестни граждани и фирми, които изхвърлят отпадъци на нерегламентирани места и призова за отговорност. Готов е графикът за тяхното почистване, продължават проверките и по селата.

„Всеки, който прави ремонт на жилището си, може да заяви безплатна гондола до 2 – 3 кубика за събиране на отпадъците, само транспортът за извозването им е за негова сметка“ – информира заместник-кметът.

През април ще бъдат отстранени падналите дървета в парк „Митрополит Методий Кусев“ в резултат на бурния вятър.

През следващата седмица Радостин Танев ще представи пред медиите стратегията на Община Стара Загора относно бездомните кучета. Започва поетапното им кастриране. Безплатно от услугата могат да се възползват и собственици на домашни кучета в селата на територията на общината. Ще бъдат изградени и площадки за домашни любимци в различни райони на града.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24