Честит празник, прекрасни деца на Стара Загора!

В парк „Пети октомври“ се проведе истински празник за децата на Стара Загора по повод 1 юни. Концерт с участието на деца от 16 старозагорски детски градини беше първата изненада. Той премина под журирането на Крум Георгиев, композитор, фолклорист, автор на детски стихове и песни, Емил Минев, диригент и аранжор и Марина Тенева, хореограф, които с радост дадоха високите си оценки за труда и старанието на децата.

Подаръци за всички участници от Община Стара Загора също не липсваха.

Chakarova

Поздрав към присъстващите на пъстрия празник отправиха зам.-кметовете на общината Надежда Чакърова и Милена Желева. „Скъпи деца и гости, днес аз наричам този ден Празник на радостта. Така искам и всички деца на Стара Загора да се чувстват – щастливи, озарени и радостни. Вашите усмивки са нашият показател, че сме успели“, приветства Надежда Чакърова.

„Честит празник на всички деца и възрастни, които пазят магията на детството в себе си. Община Стара Загора заедно с десетките партньори, които днес са тук, за да направят празника ви незабравим, сме подготвили много шарен и весел ден за всички вас. Също така, всички врати са отворени с вход свободен в културните институции за вас“, поздрави деца и родители Милена Желева.

Zheleva

Специални гости на празничния концерт бяха и Театралната група „Междузвездни таланти“ при НЧ „Св. Климент Охридски“, които представиха откъс от пиесата „Пинокио“, както и старозагорският Държавен куклен театър, които имаха спектакъл-подарък „Задави се Меца“ за най-малките.

Част от празника са още арт работилници и ателиета за изработка на динозаври, сапунчета, свещи, колажи, фигурки от вълна, глина, макарони, бижута от мъниста, рисунки със сол. Децата ще могат да се включат в детска арт йога, STEAM работилница с Bee Bot на библиотека „Родина“, да наблюдават слънчевата активност, да научат „Забавен английски“, да подреждат мозайки, тъкане на дървени станчета, както и да се запознаят с различни военни екипировки и машини от Втора Тунджанска механизирана бригада, а полицаи и пожарникари очакваха желаещи да научат повече за тяхната работа отблизо. Спасителен център за диви животни „Зелени балкани“ също представят своята дейност.

По повод „Седмицата на детските мечти“, старозагорският Зоопарк също подготви забавна програма. Малки творци майсториха изкуство в Градската художествена галерия. Денят продължава и с изненади в НЧ „Родина 1860“ и НЧ „Св. Климент Охридски 1858“, концерт на Вокална студиа „Усмивки“ в Културен център „Стара Загора“, а с приказен балет за деца на Летния театър ще поздравят от Операта.

Пъстри събития се очакват и на 2, 3 и 4 юни в Стара Загора. Цялата програма може да бъде разгледана тук: https://www.starazagora.bg/bg/sabitiya/pastro-otbelyazvat-denya-na-deteto-pod-lipite.

1 juni

1 juni 1

1 juni 2

www.infoz.bg  www.infoz.bg