Община Стара Загора с богата програма по повод Деня на детето

Община Стара Загора е подготвила богата програма по повод Деня на детето – 1 юни. От 10:00 до 13:00 часа в парк „Пети октомври“ ще се състои концерт на малките таланти от детските градини. Централният парк ще бъде изпълнен с настроение, но и творчество – ще има арт работилници и ателиета. Всички желаещи ще могат да изработят колажи с цветни хартиени форми, да си направят сапун, да майсторят свещи, бижута, да рисуват върху текстил, както и да добият още интересни творчески умения.

Ще има йога за деца, наблюдения на Слънцето и активността му, много игри и демонстрации.

От 11:00 часа в парк „Александър Стамболийски“ ще се проведе инициативата „Безопасна ваканция“. В нея ще се включат представители на Областна дирекция на МВР, „Пожарна безопасност и защита на населението“, отбор „Млад огнеборец“, „Детско полицейско управление“, както и др.

В Културен център „Стара Загора, Международният филмов фестивал „Златната липа“ ще поздрави децата с три филма - датския „Създатели на сънища“ - от 11:00 часа, латвийския „Смотанячки“ – от 13:00 часа и българския „Жири“ – от 15:00 часа.

В Детския отдел на библиотека „Родина“, от 11:00 до 11:40 часа, ще има мултимедийна презентация, кръстословица, литературно четене, творческо ателие и изработване на картичка-апликация „Дъга“ с участието на децата от 3-ти клас на IX ОУ „Веселин Ханчев“.

От 17:30 часа на основната сцена на Държавен куклен театър ще започне „Джелсомино в страната на лъжците“ по Джани Родари. Входът е свободен.

От 18:30 часа в парк „Артилерийски“ – юг, на арт сцената ще се състои фолклорен концерт на танцовите школи при НЧ „Настроение 2017“ и Детско-юношеския танцов състав „Броеничка“.

На сцената пред Община Стара Загора от 18:00 часа ще започне концерт на Allegra.

На 2 юни в парк „Артилерийски“ от 17:00 часа ще се проведе детски празник със занимателни игри и състезания – „Играй с приятели офлайн“. Организатори са Лайънс клуб – Стара Загора.

1 uni

www.infoz.bg  www.infoz.bg