Празник за деца и кучета на 1 юни в Стара Загора

Празник за деца и кучета на 1 юни в Стара Загора

На 1 юни в Стара Загора деца и кучета ще се забавляват и ще спортуват и играят заедно, по време на традиционния празник на Сдружение „За хората и животните“, в чест на Международния ден на детето. Началото е точно в 17:00 часа в парк „Зеления клин“. В програмата са включени демонстрации на обучени кучета, състезателни и забавни игри с деца и изпълнение на талантливи старозагорчета.

Предвиден е осиновителски кръг, където доброволци към Общинския приют за безстопанствени животни ще запознаят желаещите с подходящите за осиновяване обитатели, както и с предимствата и условията за осиновяване на куче от приют.

Община Стара Загора ще се включи в инициативата със специално отворено на място бюро за регистрация на домашни кучета. На същото място, със съдействието на ОДБХ-Стара Загора, желаещите ще могат да проверят дали данните от чипа и паспорта на техния домашен любимец са изрядни и да заверят паспорта му с подпис и печат.

Докато децата се забавляват за всички гости на празника ще има инфозона, в която ветеринарни специалисти ще дават съвети за добра грижа и хигиена, профилактика и хранене на техните домашни любимци.

Участието в инициативата ще е напълно безплатно. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg