Празник за деца и кучета в парк „Зелен клин“ в Стара Загора

На Международния ден на детето – 1 юни, за 8-а година се проведе Празник за деца и кучета в парк „Зелен клин“. Малки и големи, заедно с техните любимци, се включиха в събитието, за да се забавляват и да научат нещо полезно за четириногите си приятели. Организатори са „Кучилище Стара Загора“, с подкрепата на Община Стара Загора. Отново хора от Общински приют за безстопанствени животни бяха част от приключението.

Зам.-кметът Радостин Танев, който също доведе своя домашен любимец, поздрави присъстващите и даде повече информация за действащите кампании на Общината по темата. „Първо честит празник на всички деца, днес е най-хубавият и специален ден в годината“, поздрави той. „От началото на годината стартирахме кампанията „Осинови (си) обич“, свързана с безстопанствените кучета в приюта. Всеки, който желае може да го посети, да разбере за дейността му и да се порадва на някое от нашите кучета, а защо не и да го осинови. Следващата ни инициатива е свързана с безплатното кастриране на домашните кучета по малките населени места. Предстои да започнем и поетапното с тяхното регистриране. Каним всички, заповядайте в Приюта за безстопанствени животни и се запознайте с дейността му. Важно е да бъдем отговорни стопани, защото по-голямата част от кучетата на улицата са били домашни“, призова Радостин Танев.

Традиционно Община Стара Загора участва в празника с информационен кът, в който всеки желаещ можеше да се запознае с подробности относно инициативите за домашни и безстопанствени кучета, да разбере какво е доброволчеството в приюта, както и да научи повече за регистрацията на домашните животни. Гостите на празника имаха възможност и да се запознаят с двама от обитателите на приюта, чакащи своите осиновители.

Празнична програма с участието на Детско-юношеска студия за сценични изкуства „Алегра“ зарадва гостите, а участници, които показаха трикове с кучета и демонстрация по аджилити бяха Лора Рашева, Павлина Бакалова и Марина Бешовишка. Безплатна консултация предлагаха от „Ветеринарна клиника д-р Папазов“, а за правилната поддръжка на козината и кожата на кучето говориха професионалистите от Грууминг салон „Арчи“. Специално от Бургас пристигнаха и „Dogin“, които даваха полезни съвети за това кои лакомства са полезни за здравето на кучето.

Много изненади, игри за кучета, както и игри за деца съпътстваха станалото традиция събитие за малчуганите и техните любимци.

IMG 5171

IMG 5115

IMG 5122

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: