Новият парк в Стара Загора на финала преди откриването

Най-новият и модерен парк в Стара Загора, кой е изграден върху 70 дка на мястото на бившите артилерийски казарми, е почти готов. Очаква се след 2 седмици довършителните работи да приключат и паркът със съоръженията в него да бъде предаден на Общината. Инж. Илиан Николов - представител на консорциума, който изгражда парка, разказва за възможностите за отдих и спорт, които паркът предлага на старозагорци и на гостите на града.

"Изградихме един централен шадраван, който е най-големият в Стара Загора. Отделно са направени три сухи шадравана, детски площадки с площ над 1000 кв. м, които отговарят на най-съвременните изисквания за безопасност. Има четири спортни игрища за футбол на малки вратички, баскетбол, волейбол, бадминтон и тенис на корт. Изградихме мини зоопарк, който ще се обитава от птици. Ще има също и японско езеро с градина", обясни инж. Николов за читателите на www.infoz.bg.

Тревните площи са около 35 000 кв. м. Засадени са много млади дървета, храсти и сезонни цветя. Обособени са два алпинеума, изградена е и открита сцена за провеждане на различни прояви.

Направен е също така просторен паркинг. Предстои изграждането и на многофункционална зала, която ще се ползва за спортни събития и за културни прояви.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е упълномощен от Общинския съвет да води преговори с Министерството на отбраната Община Стара Загора да придобие и останалите 40 дка от територията на бившите артилерийски казарми, за да получи паркът в бъдеще завършен облик.

нов парк Стара Загора - детски площадки

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg