За седми път „Празник за деца и кучета“ в Стара Загора

И тази година екипът на „Кучилище“ – Стара Загора е подготвил разнообразна развлекателна и образователна програма по повод седмото издание на „Празник за деца и кучета“. Събитието ще се случи на 4 юни, от 11:00 часа, в старозагорския парк „Зелен клин“, а организаторите са подготвили игри с награди, както и полезни срещи с различни специалисти по здравето и възпитанието на четирикраките участници.

kuche

В празника вече по традиция участва и Община Стара Загора, която ще открие изнесено бюро за регистрация на домашни любимци. Областна дирекция по безопасност на храните – Стара Загора ще съдейства със съвети как да се поддържат изрядни документите на кучето, като на място ще може да се види и актуализира информацията при поставен чип.

Посетителите ще имат възможност да поговорят и за зъбното здраве на любимците си с ветеринарни специалисти, които на място ще извършват безплатни прегледи. Ще има и томбола за безплатни ехографски прегледи за възрастни кучета.

Атрактивни демонстрации ще направят гостите на празника – Ина Хаджиева и Петя Войнова – поведенчески специалисти и треньори от „Моето куче“ – София, Тодор Ангелов от Dream Dogs – Варна и популярната влогърка Лили от „Животът с куче“.

Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“ се включват за втори път, а темата ще бъде изключително интересна – как замърсяването на околната среда вреди на дивите животни. Децата ще могат да си направят снимка за спомен с техни питомци.
Общински приют за безстопанствени животни ще покажат своите кучета, готови за задомяване.

По време на събитието ще има и благотворитрелен базар в помощ на животните, пострадали, но спасени от войната в Украйна, за които се грижи фондация Animal Hope Bulgaria – Казанлък. Децата ще могат да разберат интересни подробности от работата на спасителните организации като цяло.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg