Баварска делегация се запозна с възможностите за развитие на Стара Загора и региона

Баварска икономическа делегация беше на посещение в Стара Загора. Тя беше водена от д-р Улрике Волф, директор в Баварското държавно министерство. В нея участва главният управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев. Официално приветствие в конферентната зала на хотел „Мериан Палас“ към гостите отправи зам.-кметът на Общината Радостин Танев.

„Добре дошли в нашия град – най-зеленото и хубаво място за живеене и развитие в България! Искам да ви поздравя по случай 20-ата годишнина от създаването на Представителството на Свободната държава Бавария в България. Радвам се, че нашата интензивна работа в последните години с Германо-Българската индустриално-търговска камара дава своите резултати“, подчерта Радостин Танев. Той представи и кратка презентация, показваща добрите причини за инвестиране в Стара Загора и региона.

В Община Стара Загора беше проведена официална среща с част от ръководството на града, както и с представители на Общинска администрация – директора на Дирекция „Инвестиции и европейски програми“ Георги Симеонов, началника на отдел „Инвестиции“ Росица Райкова, изпълнителния директор на Индустриална зона „Загоре“ Радослав Танев, председателя на Съвета на директорите на ИЗ „Загоре“ Стефан Шоселов, изпълнителния директор на АРИР – Стара Загора д-р Румяна Грозева и председателя на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов. На нея бяха обсъдени темите за бизнес климата в региона, засягайки икономиката на прехода, развитието на индустриалните зони и други, обсъдено беше и бъдещо съвместно сътрудничество.

Делегацията беше придружавана от баварски компании, които проведоха срещи с местни фирми с цел бъдещо партньорство.

След официалната среща гостите от Бавария посетиха и големи фирми в региона, занимаващи се с машиностроене и енергоснабдяване и разпространение.

IMG5725

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема