▶️ Изграждат кръгово кръстовище до разклона за кв. „Зора“ в Стара Загора

На 28 юли започна изграждането на временно кръгово кръстовище до разклона за кв. „Зора“ в Стара Загора. Целта на новото съоръжение е да обезопаси рисковия участък по главен път II-66 Стара Загора - Нова Загора, който част от републиканската пътна мрежа и е натоварен с интензивен трафик на автомобили. Агенция „Пътна инфраструктура“ се ангажира със строежа на постоянно кръгово кръстовище, което трябва да бъде осъществено до края на 2024 г.

zora kragovo

Това съобщи пред журналисти кметът Живко Тодоров, който заедно със своя екип посети обекта.

От фирмата изпълнител „Трейс Груп Холд“ се ангажират временното пътно съоръжение и маркировката да станат готови в рамките на две седмици. В района се поставя и допълнително осветление и сигнализация, които да подобрят видимостта. Ще има и шумова маркировка.

Кметът Живко Тодоров разговаря и с жители на кв. „Зора“, които дни наред протестираха с искане за изграждане на кръгово кръстовище след тежка катастрофа, при която загина моторист. Те изразиха благодарност към кмета от името на старозагорци за бързата реакция по обезопасяването на участъка.

Живко Тодоров съобщи още, че в рамките на месец и половина временно кръгово кръстовище ще бъде изградено и до пивоварна „Загорка", където автомобилният трафик от и за Казанлък също е много интензивен.

 

 

zora kragovo 2023
 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24