Благотворителен базар в подкрепа на украинската общност в Стара Загора

На 24 август – Ден на независимостта на Украйна, беше открит благотворителен базар, организиран от Фондация „Мисия криле“ и доброволци, с подкрепата на Община Стара Загора, Обществен дарителски фонд – Стара Загора, Младежки международен център и Български червен кръст.

Той се намира на кестеновата алея в парк „Пети октомври“ и от 10:00 до 18:00 часа предлага ръчно изработени изделия на талантливи украински майстори.

Гост на откриването беше зам.-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова, която получи символичен подарък за благодарност за подкрепата на Общината – картина, ръчно нарисувана от жените от украинската общност. Тя откри благотворителния базар, като пожела здраве, обич и все такава силна задружност.

За малките гости на събитието са предвидени театрално представление, рисуване, майсторски класове, плетене на коси, караоке, спортни прояви и др. Ще бъдат показани характерни за украинската култура музика и танци за празнично настроение. Експонирана е изложба на картини, рисувани от украински жени. Събраните средства ще бъдат насочени за подкрепа на украински бежанци, помагайки им успешно да се интегрират в Стара Загора.

Желаещите могат да посетят базара и на 25 август, от 10:00 до 18:00 часа.

bazar 2

bazar 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: