60 лекоатлети от националния отбор на Украйна тренират в Стара Загора

60 спортисти от националния тим по лека атлетика на Украйна тренират в Стара Загора. Лагерът, организиран от Европейската атлетика и Българска федерация лека атлетика с подкрепата на Община Стара Загора, е под наслов „За приятелство и мир“. „Искам да поздравя украинските атлети за това, че са организирани, изпълнителни и спазват реда, който има на стадион „Берое“.

Те използват също покритата лекоатлетическа писта, тренировъчната писта и полигона за хвърляне. Съвместно с тях тренират и нашите състезатели от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ - каза ресорният зам.-кмет на община Стара Загора Красимира Чахова. Тя уточни, че местната администрация през последните години инвестира средства в спортната инфраструктура и припомни, че през 2013 г. е обновена лекоатлетическата писта на стадион „Берое“, а в последствие - полигонът за хвърляне и покритата лекоатлетическа писта. „Винаги сме се стремили това да стане един завършен спортен комплекс, който да предоставя всички необходими условия както за подготовка на атлетите, така и за провеждане на състезания“ - допълни тя. И припомни, че градът е бил домакин на европейски отборни първенства по лека атлетика, Балканиади и Световно първенство за хора с увреден слух.

„Първо и най-важно ние сме доволни, че можем да предложим на украинските атлети и техните семейства сигурност и спокойствие по време на този конфликт, както и отлични спортни съоръжения, за да продължат кариерите си в тези мрачни и тежки времена. Предоставяме на украинските атлети условия да подпомогнем подготовката им за международни състезания през лятото и те да достигнат върхова спортна форма на европейското първенство в Мюнхен - каза президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

Благодарност за подкрепата изказа главният треньор по спринт в Украинската федерация по лека атлетика и отговорник на групата в лагера Кристина Рамасчук.

Удовлетворение от условията, които се предоставят на украинските лекоатлети изказа и директорът на Европейската федерация по лека атлетика Кристиан Милц.

atleti ukrayna

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24